04/08/2021
On site at Slight House ______

Studio Bark is now on site at Slight House, a new-build infill house measuring just 3.6m wide.

A simple palette of reclaimed and natural materials have been selected in order to maximise the feeling of space. Externally, reclaimed London Stock Brick will contrast Shou Sugi Ban charred oak. Internally the exposed Douglas Fir timber frame will be balanced with a Clayworks plaster finish.

It has also been important to maximise storage in the narrow plot. Because of this, a joinery wall is designed to work its way up the entire home, creating a common material language throughout. A U-Build garden pod will sit nestled to the rear of an enclosed stepped garden.

The Structural design was undertaken by Structure Workshop to ensure that lower embodied carbon materials are being used wherever possible.

Planning was gained for Slight House in September 2019. Construction of the home, which is in the Clapton Square Conservation Area, began in November by ASAP Construction. Work is currently underway on the timber frame. Next, the perforated brickwork facade. Watch this space…

Goto Top